Doe het werk dat jou gelukkig maakt

Doe het werk dat jou gelukkig maakt

Vaak kun je precies de dingen aangeven die je allemaal niet wilt, of die je ongelukkig maken. Het wordt lastiger wanneer we wat dieper ingaan op deze vraag. Waar wordt je nou echt blij van? Stel je kunt doen wat je maar wilt, wat zou dat dan zijn.

Hoe vaak hoor je iemand niet zeggen, “ik wil gelukkig worden” maar wat is gelukkig dan precies? Wanneer en waarvan word je gelukkig. Dat is voor iedereen anders.

Misschien werk je al jaren bij dezelfde werkgever. Leuke functie en collega’s. Je verdient redelijk. Maar toch is dit het niet helemaal voor jou. Misschien fantaseer je wel over een andere functie binnen het bedrijf waar je werkt, maar vertel je jezelf dat dat niet haalbaar is, en blijf je doorgaan met waar je mee bezig was.

Als je doet wat je echt leuk vind zal iedereen in je omgeving dit opmerken. Je voelt je gelukkiger, bent productiever. Mensen die doen wat ze echt leuk vinden zijn meer tevreden en staan enthousiaster tegenover het leven.

Het is niet iets nieuws, en toch doen de meeste mensen iets wat ze niet echt gelukkig maakt.

Om er achter te komen wat jij nou precies uit je werk en je leven wilt halen vraag jezelf dan het volgende:

  • Wat wil ik?
  • Wat moet ik doen om het te krijgen?
  • Hoe zou ik me voelen wanneer ik het heb?

Iedereen heeft wel een bijzondere gave, of iets wat hij heel goed kan. Jij ook, Misschien wel beter dan iemand anders. Iets wat voor jou ‘gewoon’ is en lijkt, en wat je gemakkelijk af gaat, kan voor een ander lastig en moeilijk zijn.

Dus als je iets kunt wat je met plezier en passie doet, wat je gemakkelijk af gaat, je gelukkig maakt en waar je er ook nog anderen mee kan helpen. Dan is dat toch wat je zou willen doen?

Als je niet kunt bedenken wat jouw talent is, vraag er dan naar bij je vriend(in), collega’s of familieleden. Zij zullen het je vertellen.

Wanneer je weet wat jouw talent is, is de volgende stap het ook te gaan gebruiken. Vertel de mensen om je heen over jouw talent. Vind mogelijkheden om je talent een plek te geven in je werk en in je leven. Ben je een verbinder? Verbind dan de mensen op je werk met elkaar. Kun je goed overweg met automatiseringsprogramma’s? Misschien is er juist binnen jouw organisatie behoefte aan hulp op dat gebied. Maak het bespreekbaar. Geloof me het universum zal je belonen.

Wil je meer weten en handige tips ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Hier onder aan de pagina.

Graag tot de volgende keer!

Gerelateerde artikelen