Wat is jouw doel

Wat is jouw doel

Ik ben gefascineerd door mensen die succesvol zijn, die precies lijken te weten wat ze willen en ook iedere keer de doelen die ze stellen bereiken. Ik weet ook dat dat niet zomaar gebeurt. Dat je er voor moet werken en vooral dat wat je doet er toe doet!

Mensen die weten wat ze willen in hun leven, hebben een plan, een visie en maken een belofte met zichzelf. Wanneer je voor jezelf helder hebt wat jouw visie is, jouw doel en je weet welke richting je op wilt, zal je succesvoller zijn dan al die andere mensen.

Wanneer je oprecht plezier hebt in het nastreven van je doel zal je merken dat je een magneet wordt voor anderen. Een inspiratiebron, een voorbeeld.

Weet jij wat jouw hogere doel is in het leven?

Het hoeft niet iets groots te zijn als wereld vrede voor iedereen, het kan ook iets kleins zijn maar wel met een grootse betekenis.

Je mag klein beginnen. Misschien heb je een doel voor je gezin?

En wanneer je het lastig vindt om een specifiek doel te bepalen, kun je bijvoorbeeld een thema nemen.

  • Meer romantiek
  • Meer plezier en spel
  • Meer avonturen

Wat jij wilt, en wat bij jou situatie past. Misschien wil je een thema voor het hele jaar, of alleen voor een maand, alles mag als je er maar voor gaat!

Met een voornemen voor 1 jaar weet je waar je je op moet richten, zal je dus meer gefocust beslissingen nemen en is het gemakkelijker om ja of nee te zeggen als zich kansen voor doen.

Om je een voorbeeld te geven, ieder jaar rond de kerst periode wanneer mijn man en ik allebei vrij zijn, nemen we samen het afgelopen jaar door.

Wat ik mij eigenlijk pas sinds kort realiseerde is dat we ieder jaar tijdens dit moment ook een lijstje maken. Met daarop al onze doelen voor het komende jaar. Soms bulletpoints, de andere keer specifiek gekoppeld aan een maand.

Dit lijstje verdwijnt dan weer onder in de kast bij de andere paperassen.

In de zomer, wanneer we dan op vakantie zijn, doen we eigenlijk hetzelfde.

Hey, waar staan we? Wat hebben we tot nu toe bereikt?

We hebben dan niet ons lijstje bij ons maar het er over hebben doet wonderen. Het zorgt ervoor dat zowel mijn man als ik weer gefocust zijn en we kunnen eventueel als het nodig is bijsturen.

Ieder jaar kan ik op een paar punten na alle doelen die we ons gesteld hebben afstrepen. En dit zijn kleine en grote doelen.

 

Om vervolgens te bepalen wat we hier voor nodig hebben. En dan hebben we het niet alleen over geld. Maar ook over support vanuit het thuisfront. Hulp, oppas, de logistieke randvoorwaarden zeg maar.

Wat ook een belangrijk punt is, is om voor jezelf vooraf te bepalen hoeveel tijd je denkt kwijt denkt te zijn wanneer je bijvoorbeeld een opleiding gaat volgen. Dat je even nagaat wat voor eventuele impact dat kan hebben op je gezin. Misschien is het niet het juiste jaar is om juist nu die opleiding of die grote uitgave te doen.

Wel moet alles wat op ons lijstje staat leiden tot ons grotere doel van ons beide. Iedere stap die je maakt moet een stap voorwaarts zijn en moet bijdragen aan het bereiken van je uiteindelijke doel.

Graag tot de volgende keer!

Gerelateerde artikelen