Insights Discovery ProfielKrijg inzicht in jezelf

Het insights Discovery Profiel is gegenereerd uit een database van honderdduizenden uitspraken. De uitspraken zijn gekoppeld aan de antwoorden die je geeft in een korte vragenlijst van 20 vragen. Het Insights Discovery profiel geeft je meer inzicht in jezelf. Het helpt je om je verder te ontwikkelen. De vragenlijst is gebaseerd op de persoonlijkheidstypologie van Carl Gustav Jung. Hierbij maakt hij onderscheid tussen in 4 verschillende types. Wil je ook graag meer inzicht in jezelf? Vraag dan een insights discovery profiel bij ons aan!

ZelfinzichtKrijg inzicht in jezelf en hoe je op anderen overkomt.

Inzicht in anderenHerken de gedragsstijlen van anderen en leer hoe je hier op inspeelt.

Verbinding makenLeer hoe je jouw gedrag aanpast en hoe je op een krachtige manier contact maakt.

Wat staat er in het Insights Discovery Profiel?

Het insights discovery profiel heeft als uitgangspunt dat ieder mens uniek is en unieke kwaliteiten heeft. Het profiel bestaat uit een ‘basis’ onderdeel waarin je leest:

 • Wat je persoonlijke stijl is
 • Hoe je omgaat met anderen
 • Op wat voor manier je besluiten neemt
 • Je sterke en zwakke punten
 • Jouw waarde voor het team
 • Hoe je effectief met jou communiceert
 • Jouw barrières voor effectieve communicatie
 • Jouw mogelijke ‘blinde vlekken’
 • Jouw tegenovergestelde type
 • Suggesties voor je ontwikkeling

Wil je graag weten hoe een persoonlijkheidsprofiel eruit ziet? Download dan gratis het voorbeeld profiel!

Wij respecteren je privacy en gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Insights Discovery profiel uitbreiden

Naast het basisprofiel, is het mogelijk om het profiel uit te breiden met één van de volgende hoofdstukken:

 • Management
  Dit hoofdstuk is niet alleen voor managers en leidinggevenden, maar ook voor medewerkers die willen weten wat zij nodig hebben van hun leidinggevende. Jouw motivatie, de werkomgeving en voorkeur voor leiderschapsstijl worden in dit hoofdstuk uitgebreid beschreven.
 • Persoonlijke ontwikkeling
  Dit hoofdstuk vormt de basis voor jouw persoonlijke groei. Het geeft je inzicht op welke terreinen jij je nog kunt ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan bepalen van de juiste doelstellingen.
 • Verkoopeffectiviteit
  Voor verkopers die hun verkoopskills willen verbeteren adviseren wij om het profiel uit te breiden met dit hoofdstuk. Dit hoofdstuk geeft inzicht in jouw aanpak voor verkoop of beïnvloeding in elke verkoopfase. Van voorbereiding tot en met afronding en relatiebeheer. Bekijk ook onze training Sales Effectiviteit.
 • Interviews (voor werving en selectie)
  Een insights discovery profiel kan ook goed gebruikt worden bij de werving- en selectie van nieuwe medewerkers. Het bevat een pagina met daarop alle relevante vragen voor werving- en selectieprocedure. Hiermee kun je vaststellen in hoeverre de kandidaat zicht bewust is van zijn eigen kwaliteiten en ontwikkelpunten.

De trainers van SMART Organized zijn Insights Discovery geaccrediteerd. Dit betekent dat wij gekwalificeerd om workshops te faciliteren, mensen te coachen en Discovery profielen mogen terugkoppelen.

Waarom Insights Discovery Profiel aanvragen?

Krijg inzicht in je unieke persoonlijkheid
Ontwikkel je interpersoonlijke vaardigheden
Verbeter je communicatieve vaardigheden
Creëer betere relaties zowel persoonlijk als professioneel

Het profiel proactief gebruiken

Het insights discovery profiel geeft je inzicht in jezelf, maar het is daarnaast ook bedoeld om proactief in te zetten. Bekijk waar je ontwikkelpunten liggen en koppel daar acties aan. Wij adviseren om het insights discovery profiel ook aan vrienden en collega’s te laten lezen en hen om feedback te vragen. Die helpt je om een nog concreter actieplan neer te zetten. Uiteraard kunnen wij je hierbij ondersteunen.

Klanten SMART Organized:

Profiel aanvragen?Een profiel aanvragen voor jezelf, team of organisatie? Of meer weten over Insights Discovery? Vul het contactformulier in en wij reageren zo snel mogelijk.

Wij respecteren je privacy en gaan zorgvuldig met je gegevens om.