INSIGHTS DISCOVERY PREVIEWWat is jouw eerste voorkeurskleur? Vul gratis de vragenlijst in en ontvang een preview.

insights-discovery-wiel-goede-dag-copyright-1

Wat is jouw eerste voorkeurskleur?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en ontvang GRATIS de preview.

Wij respecteren je privacy en gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Over Insights Discovery

Ieder persoon is uniek en heeft unieke kwaliteiten. Wil je graag meer inzicht krijgen in jezelf? Vul dan onze gratis vragenlijst in en ontvang een preview. De preview geeft je een eerste inzicht in je gedragsvoorkeuren. Een volledig Insights Discovery Profiel, kun je ook bij ons aanvragen. De kleurentaal van Insights Discovery, gebaseerd op de psychologie van Jung, geeft mensen een kader om inzicht te krijgen in de eigen psychologische voorkeuren en helpt mensen te werken aan de eigen persoonlijke effectiviteit.

In de basis worden vier kleurtypen onderscheiden: vurig rood, stralend geel, zacht groen en helder blauw. Ieder met zijn eigen psychologische voorkeuren. Benieuwd naar jouw eerste voorkeurskleur? Doe dan onze gratis vragenlijst en ontvang een preview!

ZelfinzichtKrijg inzicht in jezelf en hoe je op anderen overkomt.

Inzicht in anderenHerken de gedragsstijlen van anderen en leer hoe je hier op inspeelt.

Verbinding makenLeer hoe je jouw gedrag aanpast en je op een krachtige manier contact maakt.

De Insights Kleuren

In de basis worden vier typen onderscheiden. Ieder met zijn eigen psychologische voorkeuren. Deze voorkeuren worden bij voorkeur ingezet wanneer in interactie. Door het toekennen van een kleur wordt het gemakkelijker om de ‘link’ te leggen naar de verschillende typen. Hierbij moet niet vergeten worden dat iemand niet ‘een kleur’ is maar het wel helpt om meer begrip te krijgen voor de voorkeuren van een ander. En afstemmen met de ander makkelijker wordt.

Wanneer voorkeuren overmatig ingezet worden kunnen deze als storend en/of belemmerend ervaren worden. Voor zowel de eigen individu als de ander. Een life event zoals geboorte of verlies, levens- en werkervaring en de (woon/sociale) omgeving kunnen er voor zorgen en/of bijdragen dat gedrag door de jaren heen kan veranderen.

Ook opvoeding is van grote invloed op hoe de voorkeursenergie zich manifesteert wanneer iemand volwassen is. Wordt een voorkeursenergie negatief beïnvloed, dan heeft dit weerslag op het gedrag van de individu. Hetzelfde geldt wanneer de voorkeursenergie positief beïnvloed wordt.

Wordt een voorkeursenergie negatief beïnvloed, dan kan iemand compensatiegedrag laten zien wat tegenstrijdig is met de eerste voorkeursenergie.

Het officiële Insights Discovery profiel

Wij bieden je een preview van de echte Insights Discovery vragenlijst. Wil je weten hoe procent je scoort op de andere kleuren of wil je weten hoe je vanuit je voorkeurskleur effectiever kunt zijn? Vraag dan een volledig Insights Discovery Profiel bij ons aan. In dit profiel staat of staan jouw:

  • Stijl en aanpak
  • Sterke en zwakke punten
  • Waarde voor het team
  • Communicatiestijl
  • Mogelijke blinde vlekken
  • Tegengestelde types
  • Suggesties voor ontwikkeling.

Doe de preview!Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS de vragenlijst.

Wij respecteren je privacy en gaan zorgvuldig met je gegevens om.