Skye def

We hebben een nieuwe collega!

Begin september is ze begonnen, en we kunnen niet anders zeggen dan dat ze het geweldig doet.
Soms een plasje in de hoek, of er moet een drolletje geraapt worden, maar buiten dat zijn we heel blij met haar komst. Je zult wel denken…plasje, poepje?! We hebben het natuurlijk niet over een nieuwe ‘menscollega’, we hebben een kantoorhond, en ze heet Skye!

Een hond op kantoor?!

Voor de komst van Skye is er gewikt en gewogen, want het is niet zomaar wat, een hond. Het brengt heel veel plezier met zich mee en tegelijkertijd moet er van alles en nog wat geregeld worden. Eén ding was duidelijk: De hond zou mee moeten naar kantoor.
Gelukkig reageerden de collega’s direct enthousiast. Alleen onze collega die de marketing verzorgd keek ietwat verschrikt. Honden is niet bepaald haar ‘guilty pleasure’…maar Skye is nog maar een puppy, dus dit is een mooie kans om aan een hond aan te wennen.

Uitdaging

Skye is een Australian Sheperd. Niet de meest gemakkelijke hond om mee te beginnen als hondenbezitter. Consequent zijn en uitdaging zowel fysiek als mentaal zijn de sleutelwoorden.
De naam kiezen was ook zo’n ‘ding’. Tal van namen passeerden de revue. Beau, Bailey, Kodi, Bowie, Cooper en zeker nog 62 andere namen. Namen met een betekenis, diepgang noem maar op. Uiteindelijk was het Skye die de goedkeuring van iedereen had.

De functieomschrijving van een kantoorhond

De functieomschrijving van Skye is niet ingewikkeld. We verwachten van haar dat ze nog meer gezelligheid meebrengt, lekker op onze voeten in slaapt valt, met ons speelt (of wij met haar 😊) en ons een beetje laat relativeren.
Er zijn al veel onderzoeken gedaan naar dieren op het werk, en wat blijkt? Een kantoorhond is hartstikke gezond! Lees hier waarom: https://eenvandaag.avrotros.nl/item/een-kantoorhond-als-collega-minder-ziekteverzuim-en-een-betere-werksfeer/

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email