Ben je ondernemer en wil je meer omzet? 6 tips voor de juiste focus!

[vc_row gap=”35″ css=”.vc_custom_1491471097822{margin-right: 35px !important;}”][vc_column offset=”vc_col-lg-9 vc_col-md-9″ css=”.vc_custom_1491470911741{margin-right: 50px !important;padding-top: 20px !important;padding-right: 20px !important;padding-bottom: 20px !important;padding-left: 20px !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_single_image source=”featured_image” img_size=”full”][vc_custom_heading source=”post_title” font_container=”tag:h2|text_align:left|color:%23000000″ use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Als ondernemer komt er veel op je af. Voor de een is het een compleet nieuwe wereld, een ander ziet door de bomen het bos niet meer. Wat je kan helpen in deze nieuwe fase is meer focus te krijgen over waar jij naar toe wilt met je bedrijf. Het zorgt ervoor dat je bewust nadenkt over hoe je bepaalde doelen wilt behalen.

Focus is heel belangrijk. Als je voor jezelf helder hebt wat jij iemand anders te bieden hebt, zal je dat ook goed kunnen overdragen aan je klanten. De kunst is om de focus vast te houden bij alles wat je onderneemt en je niet te laten afleiden.

Concentratie en productiviteit

Wanneer je een duidelijke korte- en lange termijn planning hebt is het makkelijker om je te focussen op hetgeen je wilt bereiken. Om focus te krijgen en vast te houden is het van belang dat je regelmatig geconcentreerd aan het werk kunt. Een gebrek aan concentratie zorgt ervoor dat onze productiviteit daalt.

Voortdurende onderbrekingen zoals telefoontjes, collega’s en vergaderingen zorgen ervoor dat een groot deel van onze energie verloren gaat aan zaken die geen prioriteit hebben. De volgende punten helpen je je focus te behouden, hetgeen resulteert in meer resultaat.

1) Een fijne werkplek

Creëer een fijne werkplek, een ruimte waar jij je terug kunt trekken om je te kunnen concentreren op dat ene project, om gedachten de vrije loop te laten. Of om constructief bezig te zijn met de opbouw van je bedrijf.

2) Bepaal je doel

Het is makkelijker om gefocust te blijven als je een doel hebt. Door het stellen van doelen kun je ook beter prioriteiten stellen.

3) Plan en Planning

Wanneer je weet wat je wilt bereiken en je doel is helder, dan is de volgende stap een plan en een goede planning. Wanneer je zaken plant, kijk je vooruit en neem je regie over je tijd. Iedereen heeft dezelfde hoeveelheid tijd. Wanneer je je tijd goed benut zal je aan het einde van de dag ook het gevoel hebben dat je zinvol bezig bent geweest. En dat je daadwerkelijk een goede bijdrage hebt geleverd aan je bedrijf.

4) Prioriteiten stellen

Taken die indirect te maken hebben met het genereren van geld hebben een hoge prioriteit. Net zo als werkzaamheden die te maken hebben met het uitvoeren van de dienst die verleend wordt of het product wat je maakt. Besteed je waardevolle tijd dus aan deze werkzaamheden.

5) Ken jezelf

Een goede balans tussen werk en privé is uitermate belangrijk. Door de juiste keuzes voor jezelf te maken heb je een goed begin. Wanneer je keuzes maakt die van invloed zijn op je werk of privé, probeer dit dan zo bewust mogelijk te doen. Wat wil je bereiken? Stel je eigen prioriteiten, wat zijn jouw kernwaarden en wees vooral niet te streng voor jezelf.

6) Laat je niet afleiden

Perfectionisme, procrastinatie, interruptie door derden, e-mail, je computer en multitasken, allemaal voorbeelden van manieren waarop je afgeleid kunt worden. Zorg dat je over genoeg discipline beschikt om deze afleidingen te negeren.

Wanneer je je bedrijf wilt laten groeien zal je afspraken met je zelf moeten maken en je er aan houden. Wanneer je jezelf aan je eigen afspraken kunt houden, kun je met behulp van focus en een goede planning je doel sneller bereiken. Daarbij ben je je bewust van je eigen taken en verantwoordelijkheden en handel je ernaar.

Meer weten? Download gratis ons eBook Meer Omzet door Focus.[/vc_column_text][stm_post_bottom][vc_separator][vc_custom_heading text=”Gerelateerde artikelen” font_container=”tag:h4|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][stm_news posts_per_row=”4″][/vc_column][vc_column width=”1/4″ offset=”vc_hidden-sm vc_hidden-xs”][stm_sidebar sidebar=”1573″][/vc_column][/vc_row]

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email