Basisworkshop ‘Kleurrijk onderwijzen’

Inzicht in jezelf en anderen

Als docent ben je dagelijks bezig met de groei en de ontwikkeling van de kinderen en leerlingen in je klas. Maar niet alleen kinderen en jongeren zitten volop in hun ontwikkeling; niemand is ooit uitgeleerd. Wanneer je je als mens bewust ontwikkelt, heeft dit positieve gevolgen. Je persoonlijke ontwikkeling geeft betekenis aan je leven en is van invloed op je omgeving. Jouw groei wakkert op zijn beurt ook weer veranderingen aan bij anderen. Ook kan persoonlijke ontwikkeling je in een flow doen geraken en een goede flow geeft veel voldoening en werkplezier.

Omschrijving workshop

Tijdens deze basisworkshop werken we met het Insights Discovery® model. Dit model staat garant voor inzicht in de unieke persoonlijke voorkeuren van mensen. Wij laten je graag hoe je kracht kunt winnen door de verschillen tussen mensen te onderkennen en te waarderen. Aan de hand van de kleurenleer van Jung, waar Insights Discovery® op gebaseerd is, ontdek je de psychologie van zelfinzicht. We laten je zien wat de interactie is tussen de acht kleurtypen. Doordat we een persoonlijk profiel van je samenstellen, kun je beter afstemmen en verbinden met alle andere types die je tegenkomt in je omgeving. Een geweldig inzicht!

De basistraining is een voorwaarde om deel te nemen aan de afzonderlijke themaworkshops en zal meerdere keren per schooljaar worden aangeboden. Hierdoor kun je gemakkelijk aan sluiten bij ons aanbod.

Na deze workshop heb je:

  • kennis genomen van de 4 Insights kleuren;
  • inzicht in de Jungiaanse voorkeuren;
  • inzicht in de 8 typen;
  • meer zelfinzicht in eigen psychologische voorkeuren; 
  • kun je beter afstemmen en verbinden met je omgeving.

Aanmelden voor overige workshops