Teamtraining

Outdoor workshop
'Insights Discovery'

Teamontwikkeling in natuurlijke context

Ga naar 'buiten' en ontdek de 'binnenkant' van jouw team!

Tijdens deze unieke outdoor teamtraining gebruiken we buiten zijn en bewegen, om teams (weer) dichterbij elkaar te brengen met behulp van de methodiek van Insights Discovery®.

Investeer in jouw team en ontdek wat ‘buiten’ voor de ‘binnenkant’ van jouw team kan opleveren.

Ontwikkeling staat nooit stil. Zet daarom de eerste stap en ga mee!
We zien je aanmelding met belangstelling tegemoet.

De hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en daarmee gepaard gaande onzekerheden en verandering in werkomstandigheden, heeft de samenwerking die wie voorheen kenden sterk beïnvloed. Naast nieuwe kansen en ontwikkelmogelijkheden, werden teams uitgedaagd in hun huidige stijl van samenwerking.

  • Waar zijn jullie als team tegenaan gelopen?
  • Welke kansen en uitdagingen zijn jullie tegengekomen?
  • Hoe is dit van invloed op de teamdynamiek?
  • Wat zouden jullie anders willen doen?
 
Juist in tijden van verandering is het van belang om mee te blijven bewegen en te blijven investeren in eigen persoonlijke- en team ontwikkeling. Hoe is dat in tijden van stress en onzekerheid? Blijven jullie hier op een ‘eigenwijze’ manier mee omgaan, of helpt bewustwording jullie ‘eigen wijze’ verder te ontwikkelen?  

Outdoor workshop Insights Discovery

We starten vanaf de locatie ‘Villa Lochem’, waar we terugblikken op de afgelopen periode. Waar staan we nu als team? Waar liggen onze behoeften? Wat is onze volgende stap? Met de uitkomsten als onderlegger gaan we onderweg.

Tijdens de training werken we met het model van Insights Discovery®. Aan de hand van de kleurenleer van Jung, waar Insights op gebaseerd is, ontdek je de psychologie van zelfinzicht. We laten je zien wat de interactie is tussen de acht kleurtypen. En laten je graag ervaren hoe je kracht kunt winnen door de verschillen tussen mensen te onderkennen en te waarderen.

Naast het persoonlijk profiel van Insights Discovery, wat ieder teamlid ontvangt, zoomen we in op het teamwiel. Hierdoor krijgt het team inzicht in de teamdynamiek en persoonlijke voorkeuren en kwaliteiten aanwezig in het team.

We brengen het team letterlijk en figuurlijk in beweging. Hierbij staan we stil bij de onderwerpen zoals hiernaast aangegeven en thema`s en/of vraagstukken waar jullie als team dagelijks mee te maken hebben en jullie je graag in willen ontwikkelen.

Overige thema’s die aan bod komen tijdens de training:

  • Vertrouwen opbouwen;
  • Teamwaarden bepalen;
  • Kwaliteiten en valkuilen van het team onderzoeken.
  • Team meer inzicht geven in de onderlinge dynamiek;
  • Effectiviteit vergroten; optimaal gebruik maken van verschillen.


Naast de inbreng van onze eigen expertise als coaches en jullie eigen persoonlijke bijdrage, maken we óók gebruik van de elementen en de natuur als spiegel en leeromgeving om vraagstukken en antwoorden visueel en concreet te maken.

Wat levert het op?

"Alles wat ons in anderen interesseert, kan ons iets doen begrijpen over onszelf".

~ Carl Jung ~

Profiel Insights Discovery®

Tijdens deze training ontvangen de deelnemers een persoonlijk profiel ‘Insights Discovery’. Het profiel geeft mensen een kader om meer inzicht in zichzelf te verkrijgen en op basis daarvan zich verder persoonlijk te ontwikkelen. Wanneer mensen een goed beeld van zichzelf hebben kunnen zij ook beter effectieve strategieën ontwikkelen voor hun interacties met anderen. Inzicht in de eigen kwaliteiten én beperkingen kan mensen helpen om effectiever te reageren op de wensen en behoeften van hun omgeving.

Deelnemers krijgen niet alleen inzicht in hun eigen en kwaliteiten én beperkingen, maar ook inzicht in de teamdynamiek binnen het eigen team. In het basisprofiel komen de volgende onderwerpen aan bod: persoonlijke stijl en aanpak, belangrijkste sterke en zwakke punten, waarde voor het team, communicatiestijl, mogelijke blinde vlekken, tegengestelde type en suggesties voor ontwikkeling. 

Dynamische teamontwikkeling

Iedere persoon in elke organisatie is uniek. Iedereen heeft verschillende stijlen, behoeften en verwachtingen. Niet zelden staan deze verschillen in de weg aan effectieve samenwerking en communicatie, terwijl ze in feite een grote potentiële kracht vormen. Voor een team geldt hetzelfde; een groep mensen die binnen een organisatie aan een gezamenlijk doel werkt bestaat per definitie uit diverse persoonlijkheidstypes, elk met een eigen stijl. Het balanceren van deze diversitiet speelt een grote rol bij het creëren van effectieve teams.

Vanuit de inzichten verkregen in het ochtenddeel van de workshop gaan we na de lunch het accent leggen op jullie teamdynamiek. Op een praktische en interactieve wijze zullen we stilstaan bij het opbouwen van vertrouwen, de onderlinge dynamiek, bepalen van gezamenlijke teamwaarden, kwaliteiten en valkuilen van het team. Teamleden brengen samen in beeld, waar zij aan willen werken, wat en wie zij hiervoor nodig hebben en welke stappen zij hiervoor moeten zetten om dit ook te doen.

"Vergeet nooit dat teamwork begint met het opbouwen van vertrouwen. De enige manier om dat te doen is het loslaten van de behoefte aan onkwetsbaarheid".

~ Patrick Lencioni ~

Kosten en praktische informatie

Locatie

Onze trainingen en workshops worden gegeven op de locatie ‘Villa Lochem’.
Deze bevindt zich in het landelijke buitengebied van Laren aan de voet van Landgoed Ampsen

Deze prachtige locatie geeft het gevoel echt weg van alle drukte te zijn en heeft al menig bezoeker geïnspireerd. 

Onze trainers

ROLAND RIDDER

COACH

Mijn naam is Roland en sinds 2017 met veel plezier en inspiratie werkzaam voor SMART Organized. Ik ben graag een betrokken gesprekspartner. Kernwaarden als vertrouwen, verbinding, verdieping en verandering neem ik mee in de begeleiding van personen, teams en organisaties. In het verleden heb ik veel ervaring opgedaan in de ingenieursbranche op gebied van proces- en projectmatig werken. In mijn functie als adviseur en projectmanager was ik er op gericht om taakgerichte technische en commerciële doelstellingen te vertalen naar een mensgerichte wijze van communicatie, samenwerken en ontwikkeling. Mijn mens- en relatiegerichte benadering en interesse voor persoonlijke- en teamontwikkeling heeft ertoe geleid dat ik de opleiding tot professioneel coach een aantal jaren geleden heb afgerond en als zelfstandige ondernemer ben gestart. Vanuit deze rol heb ik tevens een aantal jaren binnen een ondernemerscentrum startende ondernemers gefaciliteerd en begeleidt als aanjager en directeur. Nu zet ik deze kennis in om anderen te helpen in bewustwordingsprocessen op het gebied van persoonlijke- en teamontwikkeling. Ik doe dit graag op een organische en natuurlijke manier, waarbij ik graag gebruik maak van metaforische elementen voor inzicht en beeldvorming. 

‘Vooruitgang bereik je door even bewust stil te staan. Te kijken waar je nu staat en dan zelf richting te kiezen’.

Bettina Vrielink

COACH

Mijn naam is Bettina, oprichter en drijvende kracht achter het succes van SMART Organized. Ik luister en hoor ook wat je niet hardop zegt. En ben niet bang om je met humor tot openheid uit te nodigen. En help jou om voor jezelf te denken, je te ontdoen van belemmeringen en je verborgen potentieel aan te boren. In mijn werk bij vorige werkgevers heb ik ervaren dat veel mensen het lastig vinden om de juiste keuzes te maken, met stress als resultaat. Dát was mijn motivatie om in 2012 te starten met SMART Organized. Met de succesvolle training SMART Plannen & Organiseren hebben we in de afgelopen jaren honderden mensen geholpen. In de jaren daarna hebben we ons als trainings- en coachingsbureau verder doorontwikkeld. Inmiddels trainen en coachen we al meer dan 10 jaar teams en individuen op alle lagen binnen organisaties met behulp van o.a. Insights Discovery. Mijn eigen persoonlijke groei- en ontwikkeling staat ook niet stil. In de afgelopen jaren heb ik verschillende opleidingen gevolgd ter ondersteuning van mijn professie als trainer en coach. Zo heb ik in 2018 o.a. de opleiding transformatief coach afgerond, waarin ik krachtige methoden aangereikt heb gekregen om anderen niet alleen op mentaal maar ook op fysiek en emotioneel niveau te kunnen begeleiden. 

‘Als je keuzes maakt en focust op wat jij belangrijk vindt, dan wordt je leven zoveel makkelijker’.

Wat is Insights Discovery®

Beter inzicht in jezelf en de ander

SMART Organized werkt met Insights Discovery®.
Dit instrument is gebaseerd op de psychologie van Jung. Het geeft mensen een kader om inzicht te krijgen in de eigen psychologische voorkeuren en helpt mensen te werken aan de eigen persoonlijke effectiviteit. In de basis worden vier kleurentypen onderscheiden: vurig rood, stralend geel, zacht groen en helder blauw.

Wat is jouw eerste voorkeurskleur?

Vul de gratis vragenlijst in en ontvang een preview.