Workshop ‘Verbindend communiceren’

Hoe zet jij communicatie effectief in?

“De radio geeft pas een helder geluid als je goed op een kanaal hebt afgestemd”.

In communicatie met anderen is afstemmen net zo essentieel. Een ander hoort pas als die afstemming er is. Of je nu met een collega, medewerker of leidinggevende communiceert, en of je dat nou één-op-één doet of in een groepsgesprek, face-to-face of virtueel: rekening houden met de voorkeuren van je gesprekspartner(s) kan de effectiviteit van je communicatie – en daarmee je persoonlijke effectiviteit aanzienlijk vergroten. 

Heb jij ook vaak het gevoel dat:

  • Ideeën, verzoeken, uitleg, vragen e.d. niet worden begrepen en/of gehoord;
  • Afspraken niet (goed) worden nagekomen;
  • Je vaak niet erkend of gehoord wordt?
  • De ander niet écht luistert en je hierdoor een gevoel van frustratie of machteloosheid ervaart;
  • Je bepaalde gesprekken uit de weg gaat omdat er ‘toch niet naar je wordt geluisterd’.


Communicatiemodel Insights Discovery®

Wanneer je begrijpt wat jouw communicatiestijl is en begrijpt hoe dit werkt bij anderen wordt het gemakkelijker om af te stemmen en te verbinden met de ander. Waardoor jou boodschap wél gehoord wordt en over komt vanuit zelfvertrouwen.

Tijdens de workshop ga je aan de slag met je eigen profiel en onderzoek je hoe je eigen voorkeuren verschillen van die van anderen en leer je aan de hand van het communicatiemodel van Insights hoe jij je eigen communicatiestijl optimaal kan inzetten. Dat je rekening houdt met wat de ander prettig vindt, in plaats van dat je blind je eigen communicatiestijl gebruikt: Behandel de ander zoals de ANDER behandeld wil worden. 

Aan het einde van de workshop:

Data & aanmelden

Helaas geen data gevonden voor deze cursus