SMART Plannen & Organiseren

Krijg weer overzicht

Met de training SMART Combi helpen wij medewerkers overzicht te krijgen in hun tijd en werkzaamheden. Dat doen we aan de hand van drie modules: “Papier de Baas, Planning & Prioriteiten en Efficiënt Mailbeleid”. Wij geloven dat wanneer medewerkers dit onder controle hebben, ze effectiever, succesvoller en met meer plezier kunnen werken en leven.

 • Fysieke papierstroom op orde
 • Werkzaamheden zijn overdraagbaar
 • Een opgeruimde mailbox
 • Duidelijke acties en verantwoordelijkheden per functie
 • Meer tijdwinst
 • Meer werkplezier, minder werkdruk
 • Betere focus en resultaten
 • Goede balans tussen werk & privé: regie over eigen tijd en we

RAPEC®-methode 

Wij werken met de RAPEC®- methode. RAPEC staat voor Relatie, Activiteiten, Planning & Prioriteiten, Email & Tijdvreters en Continuïteit. Daarom kijken we niet alleen op een praktische manier naar jouw werkomgeving, werkwijze en werkplanning, maar helpen we je ook om het beste uit jezelf te halen.

De training bestaat uit 3 modules:

Module 1

Eerst stroomlijnen we je fysieke papierstroom en dossiers, zodat informatie gemakkelijk terug te vinden en overdraagbaar is. Aan het eind van deze module maken we samen een plan hoe achterstallig werk wordt ingelopen in de nieuwe werkplanning.

Module 2

In de tweede module helpen wij functietaken en -verantwoordelijkheden in een werkbare structuur en planning te gieten. Wij begeleiden je met het doel om de focus te houden op zaken die écht belangrijk zijn en een positieve mindset te ontwikkelen. Dagelijks- of wekelijks terugkerende activiteiten bieden namelijk structuur en rust in je functie!

Module 3

Als laatste onderdeel van de training zorgen we voor tools voor een overzichtelijk mailbox-beleid: mails worden als acties in een planning gezet of gearchiveerd, zodat de mailbox aan het eind van de dag leeg is. We gaan tijdens de training direct met je aan de slag zodat het resultaat meteen zichtbaar is. Door optimaal gebruik te maken van de mail functionaliteiten en van de RAPEC®-methode, krijgen werknemers ook hun digitale werk- omgeving (weer) onder controle!

 • Medewerkers die meer werkplezier en minder werkdruk willen
 • Iedereen die de regie terug wil over eigen tijd en werk
 • Leidinggevenden die een gezonder werkklimaat voor alle werknemers willen 

Deze training kan op elk moment ingezet worden, zowel incompany als bij ons op kantoor.

Meer weten over deze training?

Wil je graag meer weten over hoe je weer regie over eigen tijd en werk kunt krijgen en hoe je je werkplezier terug kunt vinden? Neem vandaag nog contact met ons op!

Trainingen Persoonlijke effectiviteit:

Kunnen wij je helpen?

Ben je op zoek naar een specifieke training of wil je graag weten wat wij precies voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

“Ik merk nu echt al het effect door de SMART Organized één-op- één training. Ik ben veel bewuster bezig met waar ik iets archiveer en plan mijn activiteiten meer. Ik heb mijn tijdsindeling en agenda beter voor ogen, plan zaken vooruit en handel mail sneller af. Ik heb echt wel “lucht” gekregen.”

Ingrid Blondeau
HR officer, Fokker Aerostructures