Kopie van Kopie van Zonder titel

Wat ik van mezelf moet

[vc_row gap=”35″ css=”.vc_custom_1491471097822{margin-right: 35px !important;}”][vc_column offset=”vc_col-lg-9 vc_col-md-9″ css=”.vc_custom_1491470911741{margin-right: 50px !important;padding-top: 20px !important;padding-right: 20px !important;padding-bottom: 20px !important;padding-left: 20px !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_single_image source=”featured_image” img_size=”full”][vc_custom_heading source=”post_title” font_container=”tag:h2|text_align:left|color:%23000000″ use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Heb jij het gevoel dat je zoveel moet? Misschien vind je wel dat je moet sporten en supergezond moet leven om succesvol te zijn. Of moet je van jezelf afvallen omdat je dan ‘leuker, knapper of mooier bent’. Of misschien vind je wel dat je altijd up to date moet zijn met alle nieuwsfeiten, en dus de krant iedere dag moet lezen.

Niet realistisch

perfectMaar als je heel eerlijk zou zijn dan weet je dat dit niet realistisch is. In de media en social media wordt vaak een rooskleurig beeld geschetst van mensen die alles lijken te kunnen en waar de wereld aan hun voeten ligt. Die alleen maar leuke dingen lijken te doen. En hierdoor vertel je jezelf bewust en onbewust misschien wel dat als zij dat kunnen dan moet ik dat toch ook kunnen. Maar vaak is de werkelijkheid anders.

Al die dingen die je van jezelf moet, zorgen voor een hoop stress, onrust en wellicht zelf slapeloze nachten. Dus waarom zou je er niet mee stoppen?
Het zorgt ervoor dat je kostbare energie en focus bij de verkeerde dingen liggen en je dus minder geniet van je geliefden, je leven en je werk.

Tijd kopen

Hoe vaak zeg jij tegen jezelf: “Ik wou dat ik meer tijd had voor mezelf”, “Ik ben zo druk met alles, ik heb gewoon geen tijd voor mezelf” of “Ik heb meer tijd nodig”.

Ik kan me goed voorstellen dat in je drukke bestaan het lijkt dat er vaak maar weinig tijd is voor je eigen behoeftes en dit probleem lijkt alleen maar groter te worden wanneer we juist tegemoet willen komen aan de eisen die onze huidige maatschappij en omgeving aan ons lijken te stellen.
Meer tijd voor jezelf staat bij veel mensen op nummer 1 op de wensenlijst.

Hoeveel ballen houd jij dagelijks omhoog?

Ik hoef je vast niet te vertellen dat tijd voor jezelf nemen en de dingen doen die je leuk vindt en die er voor zorgen dat je je ontspant er aan bijdragen dat je je uiteindelijk gelukkiger en beter voelt over jezelf.
Tijd voor jezelf zorgt er namelijk voor dat je even weg bent van de dagelijkse stress en dat je je energie weer kan opladen.

Wat zijn jouw redenen waarom je geen tijd inplant voor jezelf in je agenda?

  • “ik heb niet genoeg tijd”
  • “ik voel me schuldig”
  • “ik voel me egoïstisch”

Neem de regie

Realiseer je dat er niet meer dan 24 uur in een dag zitten en je dus gewoonweg niet meer tijd kunt creëren.
Maar wat je wel kunt leren is om regie te nemen over je tijd, door voor jezelf eens goed te kijken naar alles wat je van jezelf moet en de doelstellingen die je voor jezelf stelt eens goed onder de loep te nemen en afscheid te nemen van die doelstellingen die je alleen maar tegenhouden in alles wat je doet.

Veel van ons gaan zo op in ons werk, het zorgen voor ons gezin of anderen dat ze zich schuldig voelen op het moment dat ze tijd nemen voor zichzelf.Neem afscheid van doelstellingen die jou niets meer brengen, behalve onnodige stress en frustratie!

OEFENINGEN

  1. Maak een lijst met de dingen die je van jezelf MOET
  2. Maak een lijst met de dingen die je graag WILT
  3. Plan 30 minuten per dag in voor jezelf voor ongestoorde me-time

https://www.youtube.com/watch?v=zbB9qBeGIOc[/vc_column_text][stm_post_bottom][vc_separator][vc_custom_heading text=”Gerelateerde artikelen” font_container=”tag:h4|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][stm_news posts_per_row=”4″][/vc_column][vc_column width=”1/4″ offset=”vc_hidden-sm vc_hidden-xs”][stm_sidebar sidebar=”1573″][/vc_column][/vc_row]

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email