geel

Wees aardig tegen jezelf

[vc_row gap=”35″ css=”.vc_custom_1491471097822{margin-right: 35px !important;}”][vc_column offset=”vc_col-lg-9 vc_col-md-9″ css=”.vc_custom_1491470911741{margin-right: 50px !important;padding-top: 20px !important;padding-right: 20px !important;padding-bottom: 20px !important;padding-left: 20px !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_single_image source=”featured_image” img_size=”full”][vc_custom_heading source=”post_title” font_container=”tag:h2|text_align:left|color:%23000000″ use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Mijn naam is Bettina Vrielink, eigenaar van SMART Organized en ontwikkelaar van de RAPEC Methode.

Ik help professionals zoals jou regie te nemen en te laten houden over hun tijd en werk. Zodat je effectiever, succesvoller en met meer plezier kunt werken en leven!

De video van deze week gaat over ‘wees aardig voor jezelf’

Ik ga ervan uit dat het voor jou belangrijk is om lekker in je vel te zitten zodat je een leuk leven kunt hebben en je met plezier de dingen kan doen en naar je werk kan gaan. En een goede balans in je werk en privésituatie is daarbij belangrijk. Maar misschien vind je dit toch wel lastig om in praktijk te brengen.

Balans is in mijn beleving een vreemde term, mijn idee hierover is namelijk wanneer je alles in balans hebt, zeg je eigenlijk dat alles evenredig is verdeelt. Dus je werk, privé en de tijd die je besteed aan je vrienden en familie.

Eigenlijk best saai. Want als je nooit vol gas kan of mag geven van jezelf en je tegen jezelf blijft zeggen dat je ‘balans’ zoekt, word het lastig om grote stappen te maken wanneer dat wel een keer nodig is bijvoorbeeld in je werk.

Dit geldt natuurlijk ook andersom, wanneer je nooit van jezelf wat tijd mag nemen om te ontspannen, of leuke dingen te ondernemen.

Een goede balans hebben betekent vooral dat je je eigen grenzen kunt bewaken. En dat je in staat bent om op tijd in te kunnen grijpen wanneer je weer een keer over loopt of te hard van stapel loopt. Maar ook dat je, wanneer je weet dat je tijdelijk een drukke periode in gaat omdat dat ene project af moet, je hulp vraagt bij anderen.

Wanneer ik zo’n periode tegemoet ga, overleg ik van te voren hoe we de dingen thuis organiseren, wie doet wat, welke afspraken staan er? Ook vertel ik mijn kinderen dat ik de komende 2 weken extra druk zal zijn dus dat zij tijdelijk even moeten helpen.

Wat ik ook altijd doe is een deadline voor mezelf bepalen. En om dit extra kracht bij te zetten deel ik dit ook altijd met mijn partner. Heb je geen partner, zoek dan een goede vriend of vriendin die je helpt herinneren.

Op die manier zorg je ervoor dat je niet door blijft gaan.

Van te voren plan ik al iets leuk voor mijzelf en mijn gezin. Want dat hebben we dan met z’n allen verdient.

Máár… voor jezelf opkomen, schijnt toch nog lastiger te zijn dan men denkt.

En als het dan ‘mis’ gaat en de balans is weg, blijft er werkdruk en stress over. Dan zie je door de bomen het bos niet meer en weet je niet wat je nou het eerst zou moeten doen.

Je omgeving ervaart het als vervelend omdat je altijd weg of druk bent. En jij voelt je schuldig!

Wanneer je de dingen allemaal net gedaan krijgt en je voortdurend het gevoel hebt achter de feiten aan te lopen wordt het tijd dat je ingrijpt.

Succesvol zijn gaat niet over net genoeg. Het gaat over overvloed. In alle opzichten.

Overvloed van tijd, geld, liefde, vriendschap, plezier maar vooral tijd voor jezelf.

Wees aardig voor jezelf en beloon jezelf iedere dag met iets. Dit hoeven geen grootse dingen te zijn, maar wel iets waar jij blij van wordt, waar je naar uitkijkt.

Juist wanneer je keuzes gaat maken zul je ervaren dat je meer tijd overhoudt. Tijd die je kunt besteden aan je geliefden, of lekker aan jezelf.

Door het maken van keuzes zul je je leven bewuster leven! En daar hoef je je niet schuldig om te voelen!

[/vc_column_text][stm_post_bottom][vc_separator][vc_custom_heading text=”Gerelateerde artikelen” font_container=”tag:h4|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][stm_news posts_per_row=”4″][/vc_column][vc_column width=”1/4″ offset=”vc_hidden-sm vc_hidden-xs”][stm_sidebar sidebar=”1573″][/vc_column][/vc_row]