Stress, hoe is dat voor jou?

Workshop ‘Stress les(s)’

“The greatest weapon against stress is our ability to choose one thougth over another” (William James)

Maar hoe doe je dat in een wereld die iedere dag anders lijkt te zijn? De één is meer bestand tegen stress dan de ander. Natuurlijk spelen omstandigheden hierin ook een belangrijke rol. Maar niet iedereen is even gevoelig voor stress. Onderzoek wijst uit dat er tevens een relatie bestaat tussen persoonlijkheid en hoe we omgaan met stress.

Toch kent iedereen in zekere mate stress. Dit kan zich uiten in irritaties, frustraties, vermoeidheid of bijvoorbeeld nervositeit. Wat zelden een positief effect heeft op ons gedrag of onze productiviteit. En stress is het van invloed op de omgang met anderen.

Merk jij dat je:

  • Snel geïrriteerd raakt;
  • Moeilijk kunt ontspannen;
  • Altijd tijd te kort lijkt te komen en hierdoor tijdsdruk ervaart;
  • Vaak ongeduldig bent en ook zo reageert naar andere toe.


Wat voor de één helpt om (werk) stress weg te nemen, werkt bij de ander juist averechts. Wanneer je weet wat jouw energie of juist stress geeft, kun je gefocust aan de slag met je persoonlijke groei of écht ontspannen van een vrij moment.

Het stressmodel van Insights Discovery®

Tijdens de workshop leer je over het stressmodel van Insights en ga je met behulp van je eigen profiel aan de slag om te onderzoeken wat jou stress geeft in relatie tot jou persoonlijke (Insights) gedragsvoorkeuren. Jouw gedragsvoorkeuren bepalen hoe je reageert, denkt en handelt.

Je oefent en bespreekt met andere deelnemers wat je kunt doen om stress bij jezelf en anderen weg te nemen met behulp van het stressmodel van Insights.

Aan het einde van de workshop:

Data & aanmelden - workshop 'Stress les(s)'

07 juni 2022

13:00 - 17:00 uur

SMART Organized - Goor

Deelname aan deze workshop is alleen mogelijk wanneer je in het bezit bent van een persoonlijk Insights Discovery profiel.

Heb je nog geen Insights profiel en wil je toch deelnemen aan de workshop ‘Stress Les(s)’ is het mogelijk om het profiel los bij te boeken tegen een meerprijs van €150,- neem dan even contact met ons op via info@smartorganized.nl